Wie ben ik?

Hallo! Ik ben Laura. Een gecertificeerd zelfstandig begeleider gericht op neurodivergentie, in het bijzonder binnen het hoger onderwijs. Na jaren navigeren als neurodivergente (autisme spectrum) student ben ik vertrouwd met dit domein. Empathisch, goed in inschatten van mensen en situaties. Daarbij ga ik vertrouwelijk met andermans crisis om.

Ik ben opgeleid aan de Universiteit voor Humanistiek, richting geestelijke verzorging en psychologisch onderzoek. Ik ben bevoegd verklaard door RING-GV en sta ingeschreven in het kwaliteitsregister SKGV.

Voor meer informatie: neem gerust contact met mij op via Whatsapp (06-41 146 571) of per mail: info@lauraluistert.nl

Daarnaast kun je mij vinden op LinkedIn en (nog) niet op Insta!

Toen ik vermoeid eruit flapte tegen een vriend dat ‘de wereld niet voor mij gemaakt leek’, begon er iets te dagen in mijn hoofd en liet ik mij diagnosticeren: ik ben autistisch? De diagnose was een opluchting, maar ook lastig want: ik leefde al 25 jaar zo niet-autistisch mogelijk. Althans, hoe ik autisme toen zag. Ik dwong mezelf al die tijd niet ongemakkelijk te lijken in groepen, want dan was ik onaangepast en onaardig. Ook kneep in mijn handen wanneer ik met ze wilde flapperen van enthousiasme, of wanneer ik kwaad werd van plotse harde geluiden. Nog steeds kan ik niet met mijn handen flapperen en plein public, want ik was erg goed in maskeren.

De diagnose was zowel een opluchting als een enorme klap, want hoe moest ik mij verhouden in een wereld waar ik enerzijds mijzelf niet meer voor wilde maskeren en anderzijds niet beter wist dan erin te willen horen? Na in gesprek te zijn gegaan met vele anderen die zich herkennen in een neurodivergente omschrijving, realiseerde ik mij dat ik graag anderen wil ondersteunen die soortgelijke desoriëntatie mee maken.

Daar moet wel bij gezegd worden: de ene autist/adhd’er/dyslexie is de ander niet. Dat is juist het punt, dat zorg/ondersteuning op maat zo belangrijk maakt.

Wil je informatie of een gesprek?

Neem dan contact op via onderstaand formulier, stuur me een Whatsapp op 06-411 46 571 of stuur een e-mail naar info@lauraluistert.nl