Wat gaan we doen?

Wat gaan we doen?

  • Praktische ondersteuning: zoals communicatie interpreteren (mails, appjes, opmerkingen, gesprekken) en hoofd- van bijzaken onderscheiden. Zodat jij de energie overhoudt voor studie, werk, relaties en jezelf.
  • Ondersteuning diepere vragen: zoals vragen over identiteit (wie ben ik?), eenzaamheid (de wereld is niet voor mij gemaakt/ik begrijp de wereld en de ongeschreven regels niet) en desoriëntatie (hoe kan ik mijn eigen instincten weer vertrouwen?) als (vermoedelijk) neurodivergent persoon in een maatschappij die is ingericht op neurotypische mensen.

Allereerst gaan we praten. Dat betekent: jij praat, ik luister. Als grondig getrainde begeleider pas ik mijn benadering aan op wat jij aangeeft en gaan we samen kijken (dan doe ik ook wat meer dan luisteren uiteraard) waar jij het voelt wringen, waar zoek je ondersteuning in? Dit hoef jij niet alleen te ontdekken, ik help je! Dit kan existentiële crisis zijn wanneer je bijvoorbeeld niet meer weet of je nog in een neurotypische wereld hoort als neurodivergent. Maar ook bij het schrijven van een scriptie of het versturen van mails: hoe krijg je de informatie die je wilt en nodig hebt? Hoe stop je op tijd voordat je overprikkeld raakt? Dit zijn allemaal voorbeelden, maar dit verschilt uiteraard per persoon en dat kunnen we samen onderzoeken.

Thema’s waar ik bij ondersteun: diagnoseverwerking, communicatie, schrijven, ordenen en plannen. Daarnaast begeleid ik ook gesprekken met naasten.

Veel voorkomende stress bij neurodivergente mensen: ‘Snap ik wel wat de ander bedoelt?’

Wil je informatie of een gesprek?

Neem dan contact op via onderstaand formulier, stuur me een Whatsapp op 06-411 46 571 of stuur een e-mail naar info@lauraluistert.nl